Sonuçlara geri dön

20.03.2017

Yeni Kuşak FlashAirTM Kablosuz

TOSHIBA_Press_Flash_Air_W4_Packaging

Düsseldorf, Almanya, 20 Mart 2017 – Toshiba Electronics Europe (TEE), CeBIT 2017’de şirketin yeni kuşak FlashAir kablosuz SD kartı teknolojisini sergileyecek.

Dördüncü kuşak FlashAir yeni bir işlemci tasarımı içerir ve hem daha iyi kablosuz performans hem standart SD bellek kartı işlevselliği sunar. Ayrıca, kameranın kablosuz olarak FlashAir bağlantısı kurarken otomatik olarak kapanmasını engelleyen entegre bir ‘Eyefi Connected’ (Eyefi Bağlantılı) özelliği [1] içerecektir.

Toshiba’nın yeni FlashAir kartlarının sevkiyatı 2017 takvim yılının ikinci çeyreğinde başlayacak ve kartların kapasitesi 16GB, 32GB ve 64GB[2] olacaktır.
FlashAir ürünleri, dahili kablosuz LAN işlevselliği içeren SD kartlarıdır. Bu sayede, kartta depolanmış olan veriler PC, akıllı telefon ve tablet gibi harici cihazlara transfer edilebilir. Dördüncü kuşak FlashAir, UHS-I standardıyla uyumlu olacak ve 4K video kaydını [3] desteklemek için UHS hız sınıfı 3 sunacaktır. Maksimum okuma ve yazma performansı sırasıyla 90MB/s ve 70MB/s düzeyindedir[4]. 31,4Mbps düzeyindeki kablosuz LAN performansı, Toshiba’nın üçüncü kuşak FlashAir[5] ürünlerinin yaklaşık 2,9 katıdır.

Toshiba’nın kendi FlashAir uygulamasının yanı sıra, en yeni FlashAir kartları Ricoh Innovations Corporation’ın ‘Keenai’ fotoğraf depolama ve yönetim servisiyle de çalışır. Keenai, fotoğraf verilerinin FlashAir kartlarından otomatik transferini mümkün kılar ve kullanıcıların fotoğraf ve film verilerini bulut ile autosync edebilmesini sağlar[6]. Keenai
hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.keenai.com[7].

Notlar:
[1] ”Eyefi Connected” (Eyefi Bağlantılı) özelliği içeren Dijital Kamera gerektirir.
[2] Belleğin bir kısmı yönetim işlevlerine kullanıldığı için, kapasite rakamı kurulu flash bellek ve kullanıcının kullanamadığı bellek temelinde verilmiştir. Mevcut olan kullanıcı alanı 16GB, 32GB ve 64GB ürünleri için
sırasıyla yaklaşık 14,4GB, 28,8GB ve 57,6GB’tır (1GB = 1.073.741.824 byte).
[3] Okuma/yazma veri transfer hızı SD standardına göre verilmiştir. 4K video kayıt işlemi, kullandığınız aygıtlara ve dosya özellikleri ve/veya boy gibi başka unsurlara bağlı olarak değişebilir.
[4] 1 MB/s, 1.000.000 byte/s olarak hesaplanır. Maksimum transfer hızı, Toshiba’nın test ortamında belli koşullarda elde edilen en iyi değerdir ve Toshiba kullanılan aygıttaki hızı garanti etmez. Okuma/yazma hızı
kullanılan donanımın koşullarına bağlı olarak değişir. Geleneksel olarak, SD arabiriminin transfer hızı UHS-I arabiriminden daha düşüktür.
[5] Üçüncü Kuşak FlashAir <W-03> serisine kıyasla. Toshiba’nın tipik ölçülmüş değerleri temelinde. Bu basın duyurusunda verilen rakamlar Toshiba’nın tipik ölçülmüş değerleridir ve Toshiba bu değerleri garanti etmez. Test ortamı ve koşulları şöyle idi:
Kamera: IXY 100F (CANON)
Akıllı telefon: iPhone 7 (Apple)
Ölçme yöntemi: Korumalı bir odada bir film dosyasını indirmek için gerekli süre. Dördüncü Kuşak FlashAir (64GB) / Üçüncü Kuşak FlashAir <W-03> (32GB) içeren kamera ile akıllı telefon arasındaki mesafe 50cm.
Gönderilen dosyanın boyu: 49,4MB≒51799654,4 byte (video)
Gönderilen dosya sayısı: 1
[6] Keenai kullanmak için bir Keenai hesabı gereklidir. Autosync işlevini kullanmak için ücretli bir abonelik gereklidir.
[7] Harici site yeni bir pencerede açılır.
*FlashAir, Toshiba’nın markasıdır.
*Keenai, Ricoh Innovations Corporation’ın markasıdır.
*Eyefi, Eyefi Inc’in markasıdır.
*Apple ve iPhone, Apple Inc’in markalarıdır.

Tanımlama BilgileriWeb sitemizde mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için tanımlama bilgileri kullanıyoruz. Ayarlarınızı değiştirmeden taramaya devam ederseniz bu Toshiba web sitesindeki tüm tanımlama bilgilerini alma ile ilgili herhangi bir sorununuz olmadığını varsayarız. Ayrıca, bu mesajın ileride tekrar görünmemesi için tarayıcınızda gizlilik ilkemizi kabul etmek üzere "Devam" düğmesine tıklayabilirsiniz. Bunun yanında tanımlana bilgisi tercihlerinizi tarayıcı ayarlarından dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Tanımlama bilgileri ve tanımlama bilgisi gizlilik ilesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen Gizlilik İlkesi adresimizi ziyaret edin. Gizlilik İlkesi bağlantısı